Bel ons: 0575 470 606 info@praktijkzutphen.nl Onze locatie Meld je aan voor onze nieuwsbrief
mondhygiënistenpraktijk

Afspraak maken?

Voor het maken van een afspraak heeft u geen verwijzing nodig van de tandarts.

Tijdens uw eerste afspraak maakt u kennis met de mondhygiënist en wordt er met behulp van een medische vragenlijst en een mondonderzoek, de conditie van uw tandvlees in kaart gebracht. Er zijn bepaalde aandoeningen zoals diabetes, hart- en vaatziekten, zwangerschap die verband kunnen houden met tandvleesproblemen.

Deze eerste afspraak duurt ongeveer 45 à 60 minuten. Uw vragen en eventuele klachten in de mond worden doorgenomen. Aan de hand van de conditie van uw tandvlees wordt een (voorlopige) diagnose gesteld. Tot slot wordt de behandeling met bijbehorende kosten besproken en krijgt u een kostenbegroting mee. In overleg met u wordt de behandeling gestart en indien nodig worden er vervolgafspraken gepland.

Behandelingen bij de mondhygiënist kunnen niet los gezien worden van behandelingen bij de tandarts. Daarom zal er altijd telefonisch/schriftelijk contact zijn met de behandelend tandarts. Om een goede diagnose te stellen, is het soms noodzakelijk om over röntgenfoto’s te beschikken. Deze zullen bij uw tandarts worden opgevraagd. Daarnaast wordt uw tandarts regelmatig over het verloop van de behandeling gerapporteerd.

Afspraken die niet 24 uur van te voren worden afgezegd, worden in rekening gebracht.

Copyright © 2015 Mondhygiënistenpraktijk Zutphen. Alle rechten onder voorbehoud.