Bel ons: 0575 470 606 info@praktijkzutphen.nl Onze locatie Meld je aan voor onze nieuwsbrief
mondhygiënistenpraktijk

Behandelingen

Terug

1. Preventie en voorlichting

Bijna alle gebitsproblemen zijn terug te voeren op het onvoldoende schoonhouden van de tanden en kiezen. Om deze reden staat preventie en voorlichting omtrent mondhygiëne centraal in onze behandeling. Een leven lang een gezonde, schone mond. Wie wil dat niet?

Als tandplak langere tijd aanwezig blijft op het tandoppervlak kan het verkalken en hard worden, dit heet tandsteen. De voorkeursplek van tandsteen is vooral langs de tandvleesrand en tussen uw tanden. Dit zijn namelijk de plekken waar u moeilijk bijkomt en die vaak worden vergeten tijdens het tandenpoetsen. Tandsteen kunt u niet wegpoetsen en dient professioneel te worden verwijderd. Op den duur kan tandsteen problemen aan het tandvlees veroorzaken. Het is daarom verstandig om al vanaf jonge leeftijd uw tandsteen te laten verwijderen. Het is natuurlijk nog beter om tandsteen te voorkomen. Poets daarom goed uw gebit.

Wanneer u last heeft van het regelmatig ontstaan van gaatjes, bloedend tandvlees, tandsteen, aanslag op het gebit, vieze smaak of slechte adem, maak dan een afspraak bij mondhygiënistenpraktijk Zutphen.

Tijdens een bezoek wordt uw gebit gereinigd en gepolijst. Tevens krijgt u, indien nodig, instructies en tips over hoe u het beste uw gebit kan reinigen.

Meer achtergrondinformatie kunt u vinden op www.allesoverhetgebit.nl

Copyright © 2015 Mondhygiënistenpraktijk Zutphen. Alle rechten onder voorbehoud.