Bel ons: 0575 470 606 info@praktijkzutphen.nl Onze locatie Meld je aan voor onze nieuwsbrief
mondhygiënistenpraktijk

Behandelingen

Terug

5. Bacteriologisch onderzoek bij parodontitis

Ondanks goede mondhygiëne en uitgebreide gebitsreiniging wordt soms niet het gewenste resultaat bereikt. Het kan zijn dat er dan bacteriën aanwezig die niet alleen door een goede mondhygiëne en uitgebreide gebitsreiniging bestreden kunnen worden, maar waarbij een antibioticum moet worden ingezet.

Bij parodontitis kan een bacteriologisch onderzoek uitwijzen welke bacteriën bij u onder het tandvlees aanwezig zijn, zodat op grond van zorgvuldige diagnose een gerichte behandeling kan worden ingezet met wel of geen ondersteuning van het juiste soort antibioticum. Ook is het van belang om uw familieleden erbij te betrekken. De kans op besmetting (erfelijkheid) van de mondbacteriën is groot.

Voor het plaatsen van een tand vervangende implantaten is het zinvol bacteriologisch onderzoek uit te voeren om latere ontsteking rondom het implantaat uit te sluiten.

Bij een bacteriologisch onderzoek wordt doormiddel van een dun papieren staafje een monster genomen van de bacteriën die zich onder het tandvlees bevinden. Dit is geheel pijnloos. De monsters worden opgestuurd naar een laboratorium en door een microbioloog beoordeeld. U krijgt zo een wetenschappelijk verantwoord advies om, indien nodig, de behandeling met een specifiek antibioticum te ondersteunen.

Copyright © 2015 Mondhygiënistenpraktijk Zutphen. Alle rechten onder voorbehoud.