Ontstoken tandvlees (Gingivitis) behandelen
Gingivitis is een ontsteking van het tandvlees. Meer dan de helft van de bevolking heeft wel eens te maken met deze tandvleesontsteking. Het ontstaat door tandplak: een dun laagje bacteriën dat zich hecht aan tanden en kiezen. Als dit de kans krijgt zich op te hopen tussen tanden en kiezen en onder de tandvleesrand, ontstaat er een tandvleesontsteking.
De bacteriën in tandplak produceren stoffen die het tandvlees irriteren en een ontstekingsreactie veroorzaken. Mede door kalkzouten in het speeksel kan tandplak hard worden. Zo ontstaat tandsteen. Als de ontsteking verder gaat, kan dit het tandvlees blijvend aantasten. Dat noemen we Parodontitis.
Ontstoken tandvlees voorkomen en verhelpen
Om tandvleesontsteking te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig en goed tandplak te verwijderen. Onze mondhygiënisten in Zutphen helpen hierbij, onder andere met tips en (poets)instructies. Tandsteen kan alleen verwijderd worden door de mondhygiënist (of tandarts). Daarom is het belangrijk om regelmatig een bezoek te brengen aan de mondhygiënist. Zo kunnen we samen de tandvleesontsteking voorkomen.
Wilt u hier meer over weten? Neem gerust even contact op.